De allereerste 360-graden beelden vanuit de ruimte

De allereerste 360-graden beelden vanuit de ruimte

Fokelien Broekstra 594
Ben jij altijd al benieuwd geweest hoe de aarde er vanuit de ruimte uitziet? Astronaut Adrey Borisenko laat ons met een 360-camera zien hoe de aarde er uit ziet vanuit de ‘Cupola’ van ISS Mobile Services System.

360-graden

De Russische astronaut Andrey Borisenko geeft in de video een rondleiding door de observatiekoepel van het ruimtestation. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht op de aarde. Andrey maakt met deze video-beelden de eerste 360-graden 4K video van de aarde. De beelden zijn erg spectaculair om te bekijken.

Cupola

Aan boord van het International Space Station biedt de Cupola het best mogelijke uitzicht tijdens het gebruik van de robotarm van het ISS Mobile Services System. De zeven ramen bieden een prachtig uitzicht over onze aarde. Voor fotografen is het de ideale locatie om foto’s te maken, dit gebeurt daarom ook regelmatig. De Cupola is ook een plek waar astronauten komen als ze vrije tijd hebben. Borisenko vertelt dat je dit niet zo vaak hebt in de ruimte.

 

Kijk om je heen

Wij raden je aan om bij het bekijken van de video goed om je heen te kijken. Dit kun je doen door je muis in te drukken en over het beeld heen en weer te slepen. Je ontdekt iedere keer weer nieuwe hoeken om de aarde te kunnen bewonderen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien