De 3 beste cameratassen van 2016

De 3 beste cameratassen van 2016

Nadja Geskus 959
Een cameratas moet voor elke fotograaf weer aan andere eisen voldoen. Toch zijn er een aantal tassen die wel zeer goed worden aanbevolen. Shotkit vroeg 75 professionele fotografen wat zij de beste cameratassen vonden. Daarnaast bekeken ze de populairste tassen op Amazon. Wij zetten drie van deze cameratassen voor je op een rij!

De 3 beste cameratassen van 2016

Peak Design Everyday Messenger

De Peak Design Everyday Messenger is ontworpen door fotografen voor fotografen. En daarom is deze cameratas goed doordacht en uitgevoerd. De Peak Design Everyday Messenger beschikt over MagLatch sluiting, een origami geïnspireerde FlexFold divider, een weerbestendige uitbreidbaar beschermende hoes en een gevoerde strap. De tas is verkrijgbaar in twee maten en er past een verassende hoeveelheid spullen in. Zo kun je er een camera, 3 lenzen, een statief, laptop en andere accessoires in kwijt!

De 3 beste cameratassen van 2016

Mindshift BackLight

Hoewel de Mindshift BackLight vrij groot is, heeft het toch een elegant design. De cameratas ziet er meer als een gewone rugzak uit, waardoor het minder opvalt dat je enorm dure apparatuur in je rugzak bij je draagt. De rugzak biedt zowel plek voor je gewone bagage, als ruimte voor twee body’s, 6 lenzen, flitsers, batterijen en hij biedt zelfs ruimte voor een 15” laptop.

De Mindshift BackLight heeft toegang via een rugpaneel, waardoor je je apparatuur kunt pakken, zonder dat je je tas af hoeft te doen. Daarnaast heeft de cameratas een regenhoes en zit er een levenslange garantie op.

De 3 beste cameratassen van 2016

AmazonBasics Backpack

Hoewel de AmazonBasics Backpack nog geen $30,- kost, zijn de recensies over deze tas erg lovend. De tas wint echter geen schoonheidsprijs, maar hij is wel erg functioneel. Je kunt er twee kleine body’s in kwijt, drie tot vier objectieven en nog een hoop accesoires. Tevens is er een mogelijkheid om je statief of paraplu vast te maken aan de tas. De tas voelt comfortabel aan wanneer je deze draagt, zelfs als hij geladen is met een hoop apparatuur. Voor nog geen $30,- is dit een bijzonder goede cameratas.

Wil je de rest van de aanbevolen cameratassen ook bekijken? Dan kun je terecht op de website van Shotkit.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja