De 100 belangrijkste foto's ooit

De 100 belangrijkste foto's ter wereld

Fabienne Keijzer 1273
Het Amerikaanse magazine TIME heeft een selectie gemaakt met de 100 belangrijkste foto's die ooit zijn gemaakt. Van de allereerste foto in 1826 tot de selfie met Ellen DeGeneres tijdens de Oscars in 2014. Wat is voor jou de belangrijkste foto?

De 100 belangrijkste foto's allertijden 

Met de virtuele tentoonstelling viert TIME het 175-jarig bestaan van de fotojournalistiek. Met behulp van curatoren, historici en fotografen heeft TIME de 100 meest invloedrijke foto's uitgekozen. Op een speciale website kun je alle foto's bekijken en de bijbehorende achtergrondverhalen lezen. Er zijn ook 20 interessante documentaires te zien. Echt een aanrader om even de tijd voor te nemen! 

De allereerste foto 

De eerste foto komt uit 1826, tevens ook de oudste foto die in de geschiedenis bekend is, gemaakt door Joseph Nicéphore Niépce. De foto is een beeld door het raam gemaakt die uitkijkt op het Franse Le Gras. Niépce maakte dit historische beeld met een zelfgemaakte camera obscura.

TIME Niépce 1829
De meest recente foto in de selectie is deze heftige foto van het vluchtelingenjongetje dat levenloos op het Turkse strand ligt. De foto is gemaakt in 2015 door Nilfür Demir
TIME Demir 2015

TIME 

Bezoek de speciale website van TIME en laat ons weten wat voor jou de belangrijkste foto uit de geschiedenis is! 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne