Creatieve fotoshoot met regen binnenshuis

Creatieve fotoshoot met regen binnenshuis

Senta Bemelman 1137
Wanneer het buiten regent blijf je misschien liever binnen. Maar je kunt de regen ook in je woonkamer brengen om mooie portretten te schieten.

Maak je portretfoto nog mooier door een regeneffect toe te voegen. Door middel van een glazen of plastic plaat kun je dit effect tot stand brengen.

Wat heb je nodig:

  • Plastic of glazen plaat
  • Plantenspuit
  • (Raam) doekje
  •  Handdoek of Vuilniszak
  • Statief
  • Bindbandjes of klemmen

Zorg ervoor dat de plaat die je gebruikt schoon en helder is. Let op dat het plastic niet mat en gekleurd is. Neem bijvoorbeeld een plaat van plexiglas. Hang het plexiglas op met behulp van klemmen. Of boor kleine gaatjes in de plaat en hand deze op aan het statief met bindbandjes. Je kunt een glazen plaat ook tussen twee stevige kastjes plaatsen en het model op de grond laten zitten. Of eventueel iemand om assistentie vragen, zodat je voorkomt dat de plaat valt.

Wees goed voorbereid en plaats een handdoek of vuilniszak onder het glas. Hierdoor voorkom je dat de vloer na wordt en dat mogelijk ongelukken plaatsvinden.

Fotograferen

Gebruik voor de belichting een externe flitser en laat die van bovenaf op je model terecht komen. Om het licht goed te verdelen is een softbox een handig hulpmiddel. Daarnaast kan het licht vervelende reflecties opleveren als je dit van voren op het glas en je model schijnt.

Maak eerst een testfoto voordat je met de plantenspuit in de weer gaat. Bouw de hoeveelheid regen op. Begin met een paar druppels op het glas, maak tien tot vijftien foto’s en voeg meer water toe. Bekijk hieronder hoe je dit stap-voor-stap-doet.

Proberen

Laat je creatief brein werken. Laat je model bijvoorbeeld een figuurtje op het vochtige glas tekenen. Of gebruik kleurengels op de flitsers en belicht de achtergrond in opvallende kleuren.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta