Creatieve foto's met speelgoedauto's

Creatieve foto's met speelgoedauto's

Senta Bemelman 1199
Speelgoedauto's lijken alleen voor kinderen gemaakt. Maat fotograaf Kim Leuenberger dacht daar anders over na. Zij startte een fotoreeks rondom de replica's van auto's en combineert dit met prachtige landschappen.
Het verhaal achter deze creatieve fotoreeks begon zeven jaar geleden. Fotograaf Kim Leuenberger kreeg op dat moment haar eerste replica van een Volkswagen minibus. Nadat dit kleine autootje jaren op de plank stond, besloot zij het op een zonnige dag mee naar haar achtertuin te nemen. Ze nam er een foto van en postte dit kiekje op Instsgram. Ze kreeg veel positieve feedback, wat haar inspireerde om meer van dit soort foto's te maken.

Indrukwekkende landschappen

Kim komt oorspronkelijk uit Zwiterland en het Europese landschap vormde een grote insporatiebron voor haar. Ze ziet het fotograferen van autootjes en lanschappen als een uitlaatklep, vertelt ze aan Bored Panda.  

Persoonlijk

Volgens Kim heeft iedere auto een eigen persoonlijkheid en gezicht. Daarnaast maakt het fotografieproces de fotograaf ook zelfbewust. " Het proces achter de foto's is vergelijkbaar met een vorm van zelf-therapie. Door deze fotoreeks kan ik mijn eigen bubbel binnenstappen en vergeet ik alle zorgen die ik heb. "
 
Bekijk hieronder enkele beelden die Kim maakte. Wat vind jij ervan? Meer werk van Kim staat ook op Instagram
Lees ook dit artikel over leuke foto's met miniatuur bruidsparen. 

Foto's: Kim Leuenberger

 
 
 
afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta