Creatieve fotoreeks: zo baasje, zo hond

Creatieve fotoreeks: zo baasje, zo hond

Senta Bemelman 617
Fotograaf Mik Milman weet op een verrassende manier zijn viervoeter in beeld te brengen. In de fotoreeks nemen zowel baasje als hond dezelfde poses aan, wat ludieke beelden oplevert.

Mik legt in de fotoreeks 'Mik and Brix doing things' vooral de hartverwarmende band tussen hem en zijn viervoeter vast. Dit doet hij door zichzelf in een pose op de foto te zetten en zijn hond vervolgens op precies dezelfde manier in beeld te brengen.

Verdrietig verhaal

Het verhaal achter de fotoreeks is minder vrolijk. Na het beïndigen van zijn relatie eindigde Mik alleen in een leeg appartement, omdat zijn voormalige partner de meeste meubels mee nam. Mik vertelt aan PetaPixel dat hij met de fotoreeks begon om zich de lege ruimte opnieuw toe te eigenen. Daarnaast benadrukt hij de band tussen mens en dier. 'Mijn hond Brixton en ik hebben een sterke band. Ik maak regelmatig grappen over hoe wij dezelfde persoon zijn in twee verschillende lichamen.'

Lopende fotoserie

Mik heeft de sfeer te pakken en gaat door met zijn creatieve portetten. Neem een kijkje op zijn website voor meer foto's uit de serie.

Foto's: Mik Milman

Bekijk ook deze aandoenlijke fotoreeks van de laatste roadtrip van een zieke hond. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta