Casio komt met nieuwe Exilim EX-ZR20

jesse kraal 1485
Casio breidt haar assortiment verder uit met de Exilim EX-ZR20. Deze compactcamera heeft 8x optische zoom en 25mm groothoek. Daarnaast rust Casio de EX-ZR20 uit met 'blur'-techniek, waarbij de camera de achtergrond onscherp maakt, waarmee je het onderwerp extra accentueert.

CasioSnelheid was een van de begrippen die centraal stond bij het ontwerpen van de Casio EX-ZR20. Niet alleen heeft de camera de Exilim Engine HS, een techniek die er voor zorgt dat je in hoog tempo foto's kunt blijven maken, ook beschikt de Casio over 'Rapid Shutter'. Deze techniek zorgt ervoor dat er slechts 0,26 seconde tussen het indrukken van de ontspanknop en het maken van de foto zit. Scherpstellen neemt nog minder tijd in beslag: 0,13 seconde.

Blur-techniek

Met een compactcamera is het moeilijk spelen met scherptediepte. Casio voorziet de EX-ZR20 van een slim software-trucje, waarmee je je foto's toch kan voorzien van een onscherpe achtergrond. Daarnaast kun je nog kiezen uit zeven verschillende effectfilters, die Casio 'Art Shot' noemt. Ook is er een hdr-functie, die verschillende belichtingen combineert tot één gebalanceerde foto.

Casio

Multi-Frame SR Zoom

De camera is uitgerust met een 16-megapixelsensor en kan daarnaast filmen in full hd-resolutie. Het objectief heeft 8x optische zoom, maar volgens Casio kun je met de 'Multi-Frame SR Zoom' tot wel 16x inzoomen, zonder dat je veel beeldkwaliteit inlevert. De camera maakt dan meerdere foto's en combineert deze tot één goede en scherpe afbeelding. De maximale iso-waarde die je kunt instellen is 12.800.

Vier kleuren

Je kunt de Casio krijgen in vier verschillende kleuren: wit, zilver, zwart en paars, voor een adviesprijs van 269 euro.

afbeelding van jesse kraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen van Jesse