Canon presenteert de IXUS 185 en 190

Canon presenteert de IXUS 185 en 190

Fokelien Broekstra 1216
Canon begint 2017 met de aankondiging van zeven nieuwe producten, waaronder de Canon IXUS 185 en IXUS 190. De compactcamera is een stuk slanker dan zijn voorganger waardoor hij makkelijk overal mee naartoe genomen kan worden.

Eigenschappen

Met de camera kun je 20 megapixel foto’s maken. Op de IXUS 185 heb je acht keer optische zoom, wanneer je kiest voor de IXUS 190 heb je tien keer optische zoom. De lens trekt zich volledig terug wanneer je de camera uitschakelt. De zoomplus zorgt voor een  digitale verdubbeling van het zoombereik.  Je kunt met de camera's filmen in HD 720P-video. Daarnaast krijgen de gebruikers de mogelijkheid om foto’s direct op social media te delen via de ingebouwde WiFi. Bij de IXUS 195 kun je er door de Dynamic NFC ook voor kiezen om met de camera je mobiel aan te raken en zo automatisch een wireless verbinding te maken.

Easy Auto-functie

Om je te helpen om momenten op het juiste moment vast te leggen beschikt de camera over de nieuwe: Easy Auto-functie van de Ixus. De camera zoekt automatisch de beste camera-instellingen. Daarnaast blokkeert de functie de overige knoppen, hierdoor kun je niet per ongeluk de verkeerde toetsen indrukken. De Autozoom maakt het je nog gemakkelijker selecteert de auto zoom zowel bij foto’s als video’s de beste compositie, hij houdt hierbij rekening met het aantal mensen dat in beeld is.

Altijd scherpe foto’s

Canon garandeert door Intelligent IS dat bij elke druk op de ontspanknop een haarscherpe foto gemaakt wordt. Om onscherpte te voorkomen zijn er acht instellingen die zich constant aanpassen aan de scéne die je wilt vastleggen, van het fotograferen vanaf een statief tot het volgen van een spelend kind. Met Intelligent IS mis je nooit meer een moment.  Kies je ervoor om te gaan filmen, dan neemt Dynamic IS deze taak op zich.

Beschikbaarheid

De IXUS 185 heeft een verkoopadviesprijs van €119,- en zal  vanaf februari 2017 te koop zijn in de winkels. De IXUS 190 zal ook vanaf februari 2017 in de winkel verkrijgbaar zijn met een verkoopadviesprijs van €179,-. Voor meer informatie over de camera kun je terecht op de website van Canon.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien