Nieuwe leden voor de EOS-familie

Canon kondigt verschillende nieuwe camera’s aan

Fokelien Broekstra 855
Canon heeft verschillende nieuwe modellen aangekondigd die de EOS familie gaan uitbreiden. Zo komt de EOS 77D en de EOS 800D in april uit, maar komt er ook een nieuwe systeemcamera, de EOS M6.

EOS 77D en EOS 800D

De twee nieuwe modellen van Canon lijken in veel opzichten op elkaar. De beide camera’s hebben een 24,2 Megapixelsensor van het aps-c-formaat. Daarnaast is er een DIGIC 7-processor aanwezig. Met deze beeldprocessor kun je in veel verschillende situaties foto’s blijven maken terwijl de details en kleuren duidelijk en gedetailleerd zichtbaar blijven. De gevoeligheid van de ISO begint op 100 en kan oplopen tot 25.600. Hierdoor kun je in donkere omstandigheden mooie foto’s blijven maken. Beide camera’s hebben NFC, WiFi en Bluetooth. Waardoor je continue verbonden blijft met je camera.

EOS 800D bevat heeft de beschikking over een kantelbaar scherm, maar heeft een draaiwiel minder voor de diafragma en Iso-waarde. Verder lijken ze erg veel op elkaar.

EOS M6

De EOS M6 is een systeemcamera. Het is een systeemcamera zonder spiegel. De camera maakt gebruik van EF-M-lenzen. In de camera zit een 24,2-megapixelsensor. Daarnaast zitten er 49 scherpstelpunten in de camera verwerkt. De EOS M6 heeft geen ingebouwde zoeker, deze is los te verkrijgen. Daarnaast beschikt de camera over NFC, WiFi en Bluetooth. Door de bluetooth ben je altijd in staat de foto's op je camera te bekijken, ook als de body in je tas zit. 

Electronic Viewfinder EVF-DC2

De electronic Viewfinder EVF-DC2 is een externe elektronische zoeker. De zoeker is te gebruiken om de EOS M-camera’s, maar ook op verschillende Powershot-camera’s. Het display bevat 2,36 miljoen dots dat ervoor zorgt dat elk detail zichtbaar wordt. De zoeker weegt 29 gram en is dus licht van gewicht.

Beschikbaarheid

Alle camera’s komen volgens de planning van Cabon beschikbaar in april 2017. De prijs van de verschillende camera’s zijn:

  • EOS 77D zonder kitlens heeft de verkoopadviesprijs van €919,99
  • EOS 800D zonder kitlens heeft de verkoopadviesprijs van € 869,99
  • EOS M6 zonder lens heeft de verkoopadviesprijs van €819.99
  • EVF-DC2 Electronic Viewfinder heeft de verkoopadviesprijs van € 279,99

Meer informatie over de verschillende camera's zijn terug te vinden op de website van Canon. 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien