Canon introduceert Ixus 125 HS en Ixus 500 HS

Canon introduceert Ixus 125 HS en Ixus 500 HS

jesse kraal 2123
In de Verenigde Staten is momenteel een belangrijke fotobeurs aan de gang. Op die beurs presenteren fabrikanten nieuwe camera's, zo ook Canon. Ze komen onder andere met twee nieuwe modellen in de Ixus-lijn, de 500 HS en de 125 HS. Beide camera's hebben Canon's HS-systeem, wat voor betere foto's bij weinig licht moet zorgen.

Beide camera's lijken veel op elkaar en er zijn dan ook aardig wat overeenkomsten te vinden. Toch verschillen ze op twee belangrijke punten van elkaar. De Canon Ixus 500 HS heeft een 10-megapixelsensor en 12x optische zoom. Met 5x optische zoom heeft de Ixus 125 HS een veel kleiner bereik, maar daar staat een sensor met 16-megapixels tegenover. Slimme beeldstabilisatie is bij beide camera's aanwezig.

ixus 500hs
Canon Ixus 500 HS

Intiligente gezichtsherkenning

Foto's maken kun je met de nieuwe Ixus-camera's met behulp van een aantal slimme hulpmiddelen. Zo kan de automatische modus 58 verschillende scenes herkennen en daar de instellingen op aanpassen. Ook is er een nieuwe gezichtsherkenning. Je kunt de camera's zo programmeren dat ze vooral letten op de meest belangrijke mensen. Hiervoor moet je eerst een foto maken van zo'n belangrijk persoon en die opslaan in de camera. Als je vervolgens een foto wilt maken waar niet alleen deze persoon, maar ook andere mensen op staan, zullen ze bovenal proberen de belangrijke persoon goed op de foto te krijgen.

Filmen

Overigens kun je niet alleen goed fotograferen met de nieuwe kleine Canon's, je kunt ook filmen in full hd. Leuk is ook de 'Movie Digest' functie. Deze filmt de vier seconden voorafgaand aan elke foto die je maakt. Aan het einde van de dag combineert hij die korte fragmentjes tot een video, waarin je precies kunt zien wat je die dag beleeft hebt.

Vanaf maart liggen de nieuwe Canon-camera's bij de fotowinkels. De Ixus 500 HS krijgt een adviesprijs van 309 euro, voor de Ixus 125 HS is dit 239 euro.

afbeelding van jesse kraal
Door: JesseKraal

JesseKraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen vanJesse