Canon introduceert EOS 650D

Jasper van Bladel 2367
Canon introduceert de EOS 650D, de nieuwste geavanceerde instap-dslr van de camerafabrikant. De 650D heeft een 18-megapixelsensor, een groot touchscreen aan de achterkant en maakt het mogelijk om full-hd te filmen. Volgens Canon is het een ideale camera voor beginnend fotografen.

De EOS 650D is volgens Canon een gebruiksvriendelijke digitale spiegelreflex met een hoge beeldkwaliteit en een eenvoudige touchscreen bediening. De camera combineert automatische opname-instellingen met geavanceerde mogelijkheden. De fabrikant zegt dat de camera ideaal is voor beginnende fotografen. Voor gevorderden is het ook mogelijk om de instellingen handmatig te veranderen.

Touchscreen

De 18-megapixelsensor zorgt voor gedetailleerde en grote bestanden. De 650D heeft een 7,7 centimeter groot touchscreen dat volgens Canon snel reageert en een aantal gebaren herkent. Je kunt bijvoorbeeld knijpen en vegen. Het touchscreen is ook handig als je via Live View fotografeert, via het scherm kun je focuspunten selecteren, gezichten en onderwerpen volgen en instellingen veranderen. Filmen kan ook met de 650D, in full-HD.

Ook nieuw is het hybride-autofocusyssteem, dat voor vloeiende automatische scherpstelling tijdens het filmen moet zorgen. Samen met de 650D introduceert Canon een 18-135mm objectief met beeldstabilisatie. De lens is voorzien van een STM 'stepping motor', die stille en snelle scherpstelling - ook tijdens het filmen - mogelijk maakt.

Opnameprogramma's

De camera heeft ook een aantal opnameprogramma's, waarmee je foto's een creatief tintje kunt geven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit 'Art Bold' en 'Water Painting'.

De Canon 650D is vanaf 15 juni verkrijgbaar voor 849 euro.

In dit filmpje kun je de mogelijkheden van het nieuwe touchscreen bekijken:

afbeelding van dubbelaa

Ja, voor de toekomst, wordt dit toch wel mijn nieuwe camera!
Maar helaas, nog even wachten.
Gr. Anne-Marie