Canon doormidden gesneden door een waterstraalsnijder

Canon doormidden gesneden door een waterstraalsnijder

Fokelien Broekstra 1169
Als we aan slopen denken, denken we aan mensen die met een hamer ergens tegenaan slaan of iemand die iets kapot gooit tegen de muur. De mannen van Waterjet Channel doen het net even anders, zij slopen een Canon met een waterstraal van 4137 bar.

Waterjet Channel

De mannen van het YouTube-kanaal Waterjet Channel vinden het leuk om dingen doormidden te snijden met een waterstraalsnijder. Bowlingballen tot iPhone, geen enkel voorwerp wordt gespaard. Ook een camera kan niet vergeten worden, daarom namen de mannen in dit filmpje de Canon EOS 7E 35mm onder handen

Voorbereiding

De camera werd in een soort klei versteviging gelegd zodat hij niet van zijn plek zou schieten als de waterstraal met een druk van 4137 bar door de camera heen komt. De camera word vervolgens aan de plank vastgeschroefd om te voorkomen dat de camera weg kan schieten.

Kijkje aan de binnenkant

Natuurlijk zou je dit nooit doen met jouw camera. Maar het is natuurlijk wel eens interessant om te zien hoe een camera er van binnen uitziet. Uit het filmpje blijkt ook dat water sterker is dan dat je in eerste instantie denkt. Had jij verwacht dat de camera doormidden gesneden zou worden door de waterstraal?
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien