Canon camerawijzer: snel de juiste camera vinden

Thomas 1822
Camera's komen in alle soorten en maten, waardoor het soms lastig kan zijn om door de bomen het bos nog te zien. Canon komt je tegemoet en introduceert een camerawijzer, waarmee je aan de hand van een aantal vragen de juiste camera kunt kiezen.

Het camera-aanbod blijft maar groeien, zowel in de breedte als de diepte. Daar komt bij dat de ene camera beter bij jou als fotograaf past dan de andere. Aan de hand van een aantal simpele vragen helpt de camerawijzer je om de camera te vinden die het beste past bij jouw ervaring, stijl en voorkeuren.

Ben je op zoek naar een kleine spiegelreflexcamera en wil je beschikken over geavanceerde instellingen om meer te leren? Prima, dan raadt de wijzer je de Canon EOS 760D of EOS M3 aan.

Natuurlijk ben je beperkt tot Canon-camera's, maar de wijzer kan ook een handige leidraad zijn als je naar andere merken zoekt. Als je goed oplet waarom de wijzer je een bepaald advies geeft, kun je dit meenemen in je zoektocht naar de juiste camera. Denk aan de afmetingen, sensorgrootte en besturing. Dit zijn immers elementen die bij elke camera meetellen. Zodoende kun je ook vergelijkbare modellen opzoeken en je afweging maken.

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas