Cameratas inpakken voor een reis

Cameratas inpakken voor een reis

Fokelien Broekstra 466
Als je op reis gaat met je fotoapparatuur is het belangrijk om na te denken over wat je precies mee gaat nemen en hoe je dit gaat doen. Wij hebben daarom een paar punten op een rij gezet om rekening mee te houden tijdens het inpakken van je fototas.

Harde of zachte tas

Wanneer je op reis gaat is het verstandig om na te denken of je een harde of zachte tas mee wil nemen. Een harde tas of koffer van bijvoorbeeld B&W is handig om beschadiging aan je apparatuur te voorkomen. Als je fotoapparatuur in een bagageruimte van een bus, in de kofferbak met nog meer apparatuur of in de handbagage van een vliegtuig komt, kan het fijn zijn om een stevige tas te hebben, zodat bij een beetje duwen en trekken je apparatuur niet gelijk kapot gaat. Het nadeel is dat z’n koffer vaak onhandig is om mee te nemen. Als je lange wandelingen wilt gaan maken, wil je natuurlijk wat meer comfort op je rug hebben en dit comfort hebben de zachtere fototassen vaak meer.

Veiligheid

Daarnaast is de veiligheid van je apparatuur belangrijk om in gedachten te houden. Als je tas in een bagageruimte zit opgeborgen heb je hier geen zicht op. Ook als een ander eerder uit de bus is en de koffer op de opstelplaats zit, kan je apparatuur worden weggenomen. Het is dus een belangrijke overweging om na te denken of jij je apparatuur bij je houdt of met een slot er op toch opbergt.

Mocht je kiezen voor een rugtas, kies dan een tas waarvan de opening naar je apparatuur tegen je rug aan zit, hierdoor weet je zeker dat er geen apparatuur uit je tas kan worden gehaald als je bijvoorbeeld door een stad loopt voor een stedentripje.

Grootte van de tas

Ook de grootte van je cameratas als bagage is belangrijk om over na te denken. Je zult merken dat je aan één tas niet voldoende hebt. Bij een wandeling in het park heb je aan één body en twee lenzen wel voldoende. Als je op reis gaat heb je waarschijnlijk wat meer nodig. Daarom we je aan eerst te bedenken welk apparatuur je mee wil hebben voor je tot de aanschaf overgaat.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien