Camera: contactgegevens toevoegen

Camera: contactgegevens toevoegen

Fokelien Broekstra 776
Het zal je maar gebeuren, je raakt je camera kwijt. Het is dan handig als je contactgegevens in je camera terug te vinden zijn. Wij geven je een aantal tips hoe je dit gemakkelijk kunt regelen.

Cameratas

Sommige cameratassen hebben een speciaal vakje waar jij je contactgegevens in kan doen voor het geval jij je cameratas verliest. Het kan handig zijn om hier wat contactgegevens in te stoppen. Mocht je ooit je cameratas kwijtraken, dan kan in ieder geval de vinder er achter komen van wie de tas is. Heb je geen vakje voor je gegevens, dan kun je natuurlijk ook een label in of aan je tas bevestigen. 

Geheugenkaart

Je kan ook een foto of Photoshop-afbeelding op jouw SD-kaart plaatsen. Als iemand je camera vindt is de kans groot dat hij of zij door je foto’s gaat bladeren, als de vinder vervolgens jouw gegevens tegenkomt, kan hij je makkelijk benaderen. Als jij je kaart regelmatig formatteert is het niet de meest handige optie, je moet dan iedere keer opnieuw de afbeelding op je kaart gaan plaatsen.

Exif-gegevens

Je kan natuurlijk ook in je camera extra gegevens achterlaten. Zet hier bijvoorbeeld een telefoonnummer of emailadres in. In sommige camera’s kan je zelfs je eigen adres invoegen. Het zal voor mensen die niet fotograferen een aardig zoekwerk zijn om deze gegevens te vinden. Maar niet alleen voor verlies is de camera beschermd, ook bij diefstal van foto’s kun je aantonen dat het jouw foto’s zijn.

Labels

Wil jij op een opvallende manier jouw gegevens op de camera hebben staan, kies er dan voor om je materiaal te labelen met jouw gegevens. Het staat misschien niet super mooi, maar je apparatuur is wel beschermd.

Hoe zorg jij ervoor dat je gegevens in of bij je camera te vinden zijn?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien