Budgettip: maak je eigen ringlamp!

Budgettip: maak je eigen ringlamp!

Aäron Nasarany 732
De maand december is voor velen een maand met een flinke uitgavenpost. Van pepernoten tot aan een overheerlijke kerstbrunch. Vaak heeft onze portemonnee een flinke klap gekregen en is het daarna tijd om het wat rustiger aan te gaan doen! Daarom hebben wij voor een jou een handige tip om op een goedkope manier je eigen ringlamp te maken!

Ringflitser en ringlamp

De meeste moderne camera hebben een ingebouwde flitser. Je kunt het wel gebruiken, maar verwacht geen hoogstaande kwaliteit. Daarom kiest een groot deel van de fotografen voor een externe flitser om meer controle te krijgen over de flits. Een ander hulpmiddel is een ringflitser. De ringflitser heeft een vorm van een donut en past om de lens heen, dit zorgt ervoor dat het onderwerp egaal wordt belicht. Een ringflitser wordt vaak gebruikt bij macro, product, natuur en portretfotografie. Een ringlamp werkt op dezelfde manier, maar geeft continu licht. Bij sommige ringlampen kun je zelf de kleurtemperatuur veranderen of het licht versterken of verzwakken.

Budgettip

Een ringlamp kan ook worden gemaakt met behulp van een ventilator. In de onderstaande video wordt  fotograaf Mark Chung uitgedaagd om met de simpelste voorwerpen een ringlamp te maken.

 

 

DigitalRev heeft voor ons meer handige video’s. Die video’s kun je bekijken op hun YouTube kanaal!

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron