Budgettip: handige diffuser

Budgettip: handige diffuser

Aäron Nasarany 371
Minimale inzet met een maximale bereik. Budgettips zijn superhandig om met alledaagse voorwerpen het maximale eruit te halen. In dit artikel geven je een handige tip om een creatieve diffuser te maken.

Fotografie en licht

Als fotograaf is licht je grootste vriend, aangezien we zonder licht genoodzaakt zijn om de ISO omhoog te schroeven en met teveel licht gebruik moeten maken van een ND-filter. Bijna elke camera heeft een ingebouwde flitser die beter bekend staat als de pop-up flitser. De kwaliteit van de ingebouwde flitser is niet gemaakt om prestigieuze prijzen te winnen, waardoor fotografen vaak uitwijken naar een externe flitser om meer controle te hebben over het licht.

Budgettip

Om harde schaduwen te vermijden kun je gebruik maken van een diffuser: een handig lichtvervormer om het licht egaal te verspreiden zodat er geen harde schaduwen ontstaan. Bekijk de video hieronder met een handige budgettip waardoor je gelijk in een feeststemming komt.

Portretfotografie

Bij portretfotografie kun je met licht alle kanten op. Je kunt ervoor kiezen om portretten te schieten in natuurlijk licht of jouw modellen in een studio te plaatsen waar je meer controle hebt over het licht. Mocht je ervoor kiezen om buiten te fotograferen, houd dan rekening mee met de positie van de zon zoals portretfotografie met tegenlicht en de harde schaduwen op het gezicht. Door de ingebouwde flitser ontstaat er namelijk een direct licht. Voor portretfotografie dat plaatsvindt in de studio hebben wij een handige budgettip voor je.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron