Bruiloft fotografie: Wissel niet van lenzen, maar van camera

Bruiloft fotografie: Wissel niet van lenzen, maar van camera

Fokelien Broekstra 357
Op een bruiloft sta je het ene moment het ja-woord te fotograferen en even later ligt het bruidsmeisje languit op de grond omdat ze de stoel niet lekker vindt zitten. Op een bruiloft gebeurd alles in een sneltrein. Daarom is het hebben van een body met 2 lenzen een uitkomst.

Veel momenten

Op een bruiloft gebeurd veel. Het is niet alleen de bruid en de bruidegom die je in beeld moet brengen, maar ook alles daaromheen. Denk aan de bruidsmeisjes, de kinderen in de zaal, een opa die een gekke bek trekt etc. Alles gebeurd in een sneltrein. Als fotograaf moet je dus altijd gefocust zijn.

Twee body’s

Voor het wisselen van lenzen is eigenlijk geen tijd. Kies er daarom voor om twee body’s mee te nemen. De een met een groothoeklens en de ander met een zoomlens. Het camera overpakken kost hooguit een paar seconden, hierdoor mis je geen belangrijke momenten.

Back-up

De camera is niet alleen makkelijk voor een snelle lenswissel. Het ergste dat je op z’n belangrijk moment kan overkomen, is dat je camera crasht… En je niks meer met je body kan. In dit geval heb je een back-up camera om je nek hangen. Makkelijk! Want je kan even stressen dat hij het niet meer doet… Maar je opdracht is niet verpest.

Werk jij weleens met een dubbele body?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien