Brekend staal vastgelegd in slow motion

Brekend staal vastgelegd in slow motion

Fokelien Broekstra 688
Voor The Slow Mo Guys is niks te gek, een kogel onderwater afvuren, een lego-toren uiteen laten spatten of een waterballon tot ontploffing laten brengen, niks is te gek voor de mannen. Dit keer laten ze zien hoe een brekende ijzerenstaaf er in slow motion uitziet.

Kracht

Met de hand is het onmogelijk om een dikke ijzeren staaf te breken. Daarom maken The Slow Mo Guys gebruik van extreme machines. Ze vinden het ook interessant om te weten hoeveel gewicht er op de staaf moet komen te staan voordat hij daadwerkelijk breekt. Dit kwam uiteindelijk op 80.000 kilogram uit. Wat natuurlijk een heel gewicht is.

Slow motion

Alles op het YouTube-kanaal wordt gefilmd in extreme slow motion. In onderstaande filmpje zie je bijvoorbeeld beelden met 28.000 frames per seconden, dat zijn dus heel veel losse beelden in een seconden gestopt. In slow motion is te zien hoe stukjes metaal rondvliegen en hoe de dikke staaf uiteindelijk doormidden breekt.

 

Meer video’s

The Slow Mo Guys hebben nog veel meer slow-motion video’s gemaakt. Het kan voor de heren niet gek genoeg, waardoor er bijzondere onderwerpen voorbij komen.  Op het YouTube-kanaal van The Slow Mo Guys zijn meer beelden terug te vinden van slow-motion momenten.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien