Brainstormen over een fotografiewebsite

Brainstormen over een fotografiewebsite

Fokelien Broekstra 1080
Misschien zit je er aan te denken om een fotografiewebsite op te zetten, leuk als hobby en om mensen te laten zien wat je allemaal in je mars hebt. Een website waar goed over na is gedacht is daarom cruciaal.

Plan op papier

Zet daarom een goed plan op papier met daarin de functie van je website, de doelgroep, het doel van je website en de content die je wil plaatsen. Denk daarnaast goed na over de kleuren op je website en de opbouw van je menu.

Functie

Wat wil je als functie aan je website hangen? Ga je informatie geven, foto’s verkopen? Of wil je alleen laten zien wat je doet? Het is de basis van je website om een opzetje te kunnen maken.

Doelgroep

Welke mensen wil je met je site bereiken? Zijn dit potentiële klanten of juist mensen die geïnteresseerd zijn in werk van een ander of wil je juist een website voor je familie?

Doel van de website

Wat is het doel van je website, wil je geld gaan verdienen, mensen informeren en misschien wel nieuwe dingen bijbrengen? Wil je mensen een kijkje geven in jouw leven? Door teksten te onderbouwen met foto’s? Door je doel vast te stellen weet je wat voor website je op moet zetten.

Content

De content is iets dat je als laatste moet uitzoeken. Hier vallen o.a. de menuknoppen onder, teksten die je op je website plaatst en foto’s die online gezet worden. Daarin kun je ook kleuren bepalen. Zorg ervoor dat de kleuren overeenkomen met jou fotografiestijl, als je veel in het donker actief bent, valt je website uit elkaar als je een spierwitte website opzet. Denk hier dus goed over na en analyseer je content.

Voor meer informatie over de basis van je website kun je ook verder lezen in dit artikel!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien