Bouw je eigen ledpaneel

Bouw je eigen ledpaneel

Aäron Nasarany 979
Op filmsets zien we ze vaak voorbijkomen. Van die reusachtige doeken om een groot oppervlakte te belichten. In dit artikel volgen we Matt tijdens het maken van een eigen gigantisch ledpaneel .

Creatief

De apparatuur waar menig fotograaf mee rondloopt is niet binnen enkele weken verdiend. Tel daar ook nog softwarekosten erbij  en natuurlijk een betrouwbare computer die niet binnen de kortste keren crasht. Wie niet slim is, moet sterk zijn. In dit geval, veranderen we het woord sterk in creatief. Daarmee bedoelen we dat we met alledaagse middelen of onderdelen die makkelijk verkrijgbaar zijn in de winkel toch nog aardige leuke effecten mee kunnen maken. Zo kun je met enkel een stukje karton en plakband je eigen bokeh creëren. Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen, kun je hier lezen.

DIY

Op YouTube en op verschillende websites worden talloze DIY (Do It Yourself) hacks getoond. Stap voor stap nemen zij jou mee in het proces bij het maken van creatieve hulpmiddelen. Zo maken wij in dit artikel kennis met Matt van het YouTube kanaal: DIY Perks. Met een flink aantal ledstrips probeert Matt een reusachtig ledpaneel te bouwen. Of dat hem lukt, zie je in de video hieronder.

Meer leuke video’s zien? Abonneer dan op zijn YouTube-kanaal, volg DIY Perks op Facebook of volg hem op Twitter.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron