Bonsai takken kronkelen over je scherm

Bonsai takken kronkelen over je scherm

Senta Bemelman 594
Bonsai bomen zijn een lust voor het oog en een interessant onderwerp voor een mooie plaat! Bekijk hier een paar mooie voorbeelden van kronkelende takken en afgebladderd schors uit het boek 'In Training' door fotograaf Stephen Voss.

Wereldwijd

Fotograaf Stephen Voss nam twee jaar de tijd voor dit fotografieproject en reisde stad en land af voor de mooiste boompjes. 72 foto's van zijn serie werden gebundeld in het boek genaamd 'In Training'

Close-up

De serie bestaat voornamelijk uit close-upfoto's. Dit werkt goed omdat je daardoor direct geconfronteerd wordt met de complexiteit van de structuur van de schors en vorm. Op de foto's zie je Bonsai bomen van ieder formaat, met bloemen, bladeren of gewoon een kale huid.

In Training

Stephen Voss merkte, tijdens de jaren waarin hij als professioneel fotograaf actief was, hoe de connectie met zijn model vervaagde. Fotoshoots waren gehaast en daardoor ook op creatief gebied gelimiteerd. Hierdoor was een echte connectie met de persoon ontwikkelen niet mogelijk. In oktober 2014 gooide hij het roer om en nam gas terug. Hij beperkte zich bij zijn fotografie tot drie simpele zaken: de boom, zijn camera en een van zijn lenzen. Hij omschreef de ervaring zelf als 'meditatief fotograferen'.


Foto's: Stephen Voss

Je kunt op zijn blogpagina een korte blik werpen op enkele pagina's uit het boek. Via zijn website en Instagrampagina vindt je meer werk van Stephen.


 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta