Boekentips voor spiegelreflex

sanne 5646
Leren doe je door te doen én te lezen. Gelukkig bestaat er een heel scala aan interessant leesvoer, maar welke pak je nu van de plank? Wij selecteerden twee titels die je op weg helpen met je spiegelreflex.

Er bestaan talloze fotografieonderwerpen en diverse boeken die uitgebreid op die onderwerpen ingaan. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen, maar het maakt een selectie ook lastig. Wij richten ons vandaag op spiegelreflexcamera's. Uit onze boekenkast twee titels waar je mee uit de voeten kunt.

Bewuster & beter

Heb je de keuze gemaakt voor een spiegelreflex of compacte systeemcamera, dan is het natuurlijk ook leuk om precies te weten wat je er allemaal mee kunt. De handleiding zal je de functies bijbrengen, maar om een echt goede foto te maken is meer nodig. Bewuster & beter fotograferen met de digitale spiegelreflexcamera van Pieter Dhaeze brengt je de fotografische basisprincipes bij en legt je uit hoe je het beste je camera kunt bedienen. In het boek komen de hoofdstukken Fundament, Verdieping, Praktijk en Inspiratie aan bod waarmee de auteur wil ingaan op alle facetten van de fotografie. Met foto’s en illustraties wordt er een poging gedaan om je motivatie en creativiteit te prikkelen. Het boek wordt afgesloten met portfolio’s van prof. mr. Pieter van Vollenhoven en Pim Ras (Zilveren Camera 2009), aangevuld met enkele leuke fotoreportages. Als extra bij deze uitgave kun je terecht op www.vdmedia.tv voor gratis videotutorials, software, oefenbestanden en links naar interessante websites.

van duuren

Tips & trucs

Kennis is macht. En met meer kennis van je camera, techniek, compositieleer en fotoprogramma’s is het mogelijk dat je foto’s maakt waarvan anderen bewonderend zeggen: ‘Wow! Hoe heb je dat gedaan?’ Het doel van Tips & trucs voor de digitale spiegelreflexcamera van Hans Frederiks is om zonder ingewikkelde theorie het maken van foto’s leuker en makkelijker te maken. In het boek zijn tips over allerlei onderwerpen verzameld: over compositie, over het werken met het histogram op de camera, over het vastleggen van de zon, de maan en de sterren en nog 55 geheel andere tips. Het boek gaat er vanuit dat je in raw fotografeert en is dus het beste te gebruiken als aanvulling op een van de andere boeken waarin deze manier van fotograferen wordt behandeld.

van duuren

Naast tips van de auteur bevat het boek tips van vier fotografen die vertellen hoe zij hun specifieke onderwerp fotograferen. Aan het woord komen podiumfotograaf Hans Speekenbrink, landschapsfotograaf George Burggraaff, studiofotograaf Hans de Kort en straatfotograaf Bas de Meijer.  

afbeelding van sanne
Door: SanneRuhaak

SanneRuhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen vanSanne