Boekentips: leerzaam en inspirerend

Redactie 3985
Soms heb je net dat beetje extra inspiratie nodig of kun je wel wat tips gebruiken om je foto's te verbeteren. Laat je inspireren door het werk van anderen met een fraai fotoboek, of leer alles over bepaalde onderwerpen van ervaren fotografen. Wij geven je boekentips en lichten een aantal exemplaren uit.

Lekker in het zonnetje je fotografiekennis bijspijkeren met een goed cursusboek? Of op zoek naar een mooi fotoboek voor de koffietafel? Doe inspiratie op met deze boekentips. Leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te geven aan een andere fotografieliefhebber!

De beste fotografietips van Lonely PlanetDe Beste fotografietips van Lonely Planet

De reisgidsen van Lonely Planet ken je waarschijnlijk wel. De boeken zijn erg behulpzaam tijdens verre reizen naar vreemde oorden. Nu is er een praktische fotografiegids, geschreven door Richard l’ Anson, een perfecte aanvulling op je reisgids. Heb je de mooie plekken gevonden? Dan pak je de gids erbij en kom je erachter hoe je ze het beste vast kunt leggen. l’ Anson is zelf reisfotograaf voor Lonely Planet dus weet als geen ander hoe je dit goed kunt aanpakken. Alles komt in de gids aan bod: van compositie en belichting voor alle soorten camera’s variërend van mobiele telefoon tot professionele spiegelreflex. Aan de hand van tien gouden regels legt de fotograaf de basis van een goede foto uit. Daar blijft het niet bij: je krijgt ook nog eens 45 tips en voorbeelden te zien hoe je die regels in de praktijk kunt brengen. Voor de prijs hoef je het niet te laten en ook is het boekje lekker handzaam. Deze handige fotografiegids voor op reis wordt uitgebracht op 22 juli 2014.

Auteurs: Richard l' Anson
Pagina's: 128 pagina's
ISBN: 9789021557038
Uitgever: www.kosmosuitgevers.nl
Prijs
: 9,95 euro


Landschap & Architectuur - 2e editieLandschap & Architectuur - 2e editie

Zoals de naam al doet vermoeden, doen schrijvers/fotografen Bas Meelker en Pieter Dhaeze in ‘Landschap & Architectuur’ alle ins en outs van landschap- en architectuurfotografie uit de doeken. Alle aspecten passeren daarbij de revue: van apparatuur, instellingen, techniek en compositie tot fotobewerking en fotomontage. Een fraaie landschaps- of architectuurfoto schieten is door de onvoorspelbare omstandigheden soms lastiger dan het lijkt. Er hoeft maar één ongewenste verrassing op te duiken en je foto is verpest. Bovendien is de kans groot dat je met een geijkt plaatje thuiskomt want mooie landschappen en architectonische hoogstandjes worden wel vaker op de gevoelige plaat vastgelegd. In dit boek leggen de schrijvers in heldere taal uit hoe je goed beslagen ten ijs komt bij het maken van zo’n kiekje en hoe je die vervolgens het beste nabewerkt. Er is aandacht voor zowel de creatieve, technische als praktische aspecten. De fantastische foto’s van Bas Meelker ondersteunen de uitleg en zorgen ervoor dat je direct gemotiveerd bent om je camera aan het werk te zetten. Een aanrader voor wie zich wil verdiepen in landschap- en architectuurfotografie.

Auteurs: Bas Meelker & Pieter Dhaeze
Pagina's: 200 pagina's
ISBN: 9789059406957
Prijs: 29,95 euro
Bestellen: www.vanduurenmedia.nl


The Dutch & Their BikesThe Dutch & Their Bikes

Klompen, kaas, windmolens, tulpen en etsen. Heb je het over Nederland, dan komen deze onderwerpen al snel - in willekeurige - volgorde aan bod. Uitgerekend een Amerikaanse fotografe besloot een fotoboek te maken over het fietsgedrag van de Hollanders. Shirley Agudo legde fietsers in alle mogelijk soorten op de foto vast. De foto’s zijn gegroepeerd op thema: fietsers met honden, fietsers met dozen, fietsers met bloemen, fietsstallingen en ga zo maar door. In totaal bevat het 352 pagina’s tellende boek 700 foto’s. Het zijn niet de individuele foto’s die het boek de moeite waard maken, maar de combinatie ervan. Het boek staat niet alleen vol met fietsfoto’s, maar ook met allerhande achtergronden en uitleg (Engelstalig). De inhoud van het boek zal met name verbazingwekkend zijn voor mensen die zelf niet in Nederland wonen en die onze fietscultuur voor het eerst onder ogen krijgen. Een leuk boek om cadeau te doen dus aan iemand uit het buitenland, maar net zo goed een absolute aanwinst voor je eigen boekenkast.

Auteurs: Shirley Agudo
Pagina's: 352 pagina's
ISBN: 9789055948994
Uitgever: Scriptum
Prijs: 29,90 euro
Bestellen: www.scriptum.nl


Focus op fotografie: Zwart-witfotografieFocus op fotografie: Zwart-witfotografie

Alles leren over zwart-witfotografie? dan is dit cursusboek een perfect uitgangspunt. Het boek behandelt alle mogelijke technieken. Van het digitaliseren van analoge filmrolletjes tot het maken van de beste digitale zwart-witbeelden.

Auteur: Eduard de Kam
ISBN: 9789059406964
Prijs: 29,95 euro
Bestellen: www.vanduurenmedia.nl


Ontdek Photoshop Elements 12Ontdek Photoshop Elements 12

Adobe Photoshop Elements 12 is een betaalbaar bewerkingspakket waar veel mee mogelijk is. Om het maximale er uit te halen kun je wel wat hulp gebruiken. Dit boek leert je alle ins en outs van het pakket.

Auteur: Andre van Woerkom
ISBN: 9789059406575
Prijs: 20 euro
Bestellen: www.vanduurenmedia.nl


Foto Vincent MentzelFoto Vincent Mentzel

In 2011 voor het eerst uitgegeven en nu alweer in de derde druk. Dat is niet voor niets, want dit grote fotoboek geeft een prachtig overzicht van het indrukwekkende werk van de Nederlandse fotojournalist Vincent Mentzel.

Auteur: Vincent Mentzel
ISBN: 9789089102935
Prijs: 49,50 euro
Bestellen: www.wbooks.com


Man & HaaiMan & Haai

Haaien behoren tot de meest gevreesde diersoorten. De Belgische onderwaterfotograaf Jean-Marie Ghislain toont de gevaarlijke roofdieren op een bijzondere manier. Zijn motto: 'Schoonheid is de beste remedie tegen angst.'

Auteur: Jan-Marie Ghislain
ISBN: 9789401418119
Verschijnt: 09 september 2014
Prijs: 39,90 euro
Bestellen: www.lannoo.be


Forever YoungForever Young

Martijn van de Griendt fotografeerde jongeren over de hele wereld. Dat resulteerde in de grote expositie 'Forever Young' in de Kunsthal Rotterdam. De tentoonstelling is 11 mei afgelopen, maar het bijbehorende fotoboek is nog te koop.

Auteur: Martijn van de Griendt
Prijs: 24,50 euro
Bestellen: www.martijnvandegriendt.nl


Over Holland

Over Holland

Luchtfotograaf Karel Tomeï laat Nederland van zijn beste kant zien in dit fotoboek. De spectaculaire luchtfoto's worden gecombineerd met werk van Nederlandse schrijvers, cabaretiers, zangers, dichters en toneelspelers.

Auteur: Kerel Tomeï
ISBN: 9789055945764
Prijs: 19,90 euro
Bestellen: www.scriptum.nl

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie