Boeken fotograferen om het diafragma te leren kennen

Boeken fotograferen om het diafragma te leren kennen

Fokelien Broekstra 1318
Boeken zijn een geschikt onderwerp om te fotograferen als je niet te ver van huis wil maar toch een mooie foto wil maken. Het is daarnaast een mooi onderwerp om de kracht van het diafragma te leren kennen.

Diafragma

Het diafragma van je camera is een belangrijk onderdeel die je tijdens het fotograferen steeds beter leert kennen. Hoe lager het diafragma, hoe minder scherpte er in de foto te zien is. Omdat het in het begin allemaal een beetje vreemd en oninteressant lijkt. Raden wij je aan om eens een boek te gaan fotograferen.

Boeken

Boeken zijn geschikte onderwerpen omdat hier vele verschillende regels met tekst in staan. Als je schuin op het boek een foto maakt. Zal je bij een diafragma van F2.8 maar één of twee regels scherp krijgen. Als je F22 gebruikt is het hele boek scherp. Alles wat tussen deze scherpte inzit. Leer je kennen door het vaak te gebruiken en de foto's te vergelijken.

Proberen

Je kunt met verschillende onderwerpen op dezelfde manier te werk gaan. Op deze manier leer jij je lens beter kennen en leer je de kracht van je diafragma beter kennen.  Hierdoor weet je precies wat je aan je lens hebt. Het is een leuke manier om je apparatuur te leren kennen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien