Portretten in digitale fotografie – Michael Freeman

Boek: Portretten in digitale fotografie – Michael Freeman

Fokelien Broekstra 1780
Portretfotografie is een veel voorkomende vorm van fotografie. Voor sommige mensen kan het een vrij intimiderende vorm van fotografie zijn. Veel startende fotografen denken dat ze een studio nodig hebben met een aantal flitsers. Michael Freeman leer ons doormiddel van zijn boek hoe je met weinig apparatuur toch een mooi portret kan maken.

Portret maken

In het boek van Michael Freeman leer je hoe je met verschillende traditionele en moderne stijlen de meest mooie portretten kunt maken. In het boek leer je hoe je een model op zijn gemak kan stellen, maar ook kun je leen hoe je met een vriendelijke maar professionele houding de schoonheid van het model kunt laten zien.

Belichting

Ook de belichting komt ruimschoots aan de orde in het boek. Hij geeft hierbij handige voorbeelden om het onderwerp nog beter uit te kunnen leggen. Ook de beginselen van de digitale beeldbewerking komen aan de orde in het boek. Hierdoor kun jij leren hoe je een prachtig portret kunt maken.

Michael Freeman

Michael Freeman is een fotograaf en schrijver. Hij heeft zich gespecialiseerd in reizen, architectuur en Aziatische kunst. Zijn bekendheid is ontstaan door zijn kennis van special effect. Inmiddels heeft Michael Freeman al z’n twintig boeken over fotografie op zijn naam staan.

Doe jij al mee aan onze fotowedstrijd Portret
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien