Bliksemschichten vastleggen met je iPhone

steven 2022
Bliksem is een natuurverschijnsel dat tot de verbeelding blijft spreken. Maar het spektakel op een foto vastleggen is een hele kunst. Dankzij de app iLightningCam 1.2 kan dit nu met je iPhone 4 en 4S.

De app kreeg recentelijk een update naar versie 1.2. Nieuw bij deze uitgave is de ondersteuning van de camera van de iPhone 4S. Hierdoor kun je foto's van bliksemschichten maken in de 4S-resolutie van acht megapixels. Ook video's in 1080p behoren tot de nieuwe mogelijkheden.

Naast ondersteuning voor de hogere resolutie van de camera van de 4S biedt deze ook andere voordelen. Volgens de maker van de app, Florian Stiassny, is de camera van de nieuwste iPhone van Apple dankzij de toegenomen snelheid van afdrukken beter in staat om bliksem vast te leggen. Met de iPhone 4 is een mislukte opname soms onvermijdelijk en is het verstandiger te kiezen voor de videomodus.

Naast fotograferen is het namelijk ook mogelijk de videomodus van de iPhones te gebruiken. De app pakt dan het frame tijdens en na de inslag. Deze frames worden vervolgens opgeslagen als een jpeg-bestand met resolutie van 1280 bij 720 pixels (iPhone 4) of in 1920 bij 1080 pixels (iPhone 4S).

Alle gemaakte opnames worden in de app opgeslagen. Vervolgens kun je deze zelf uitzoeken en in de cameraroll van de iPhone opslaan. De app is verkrijgbaar in Apple's App Store voor een bedrag van 0,79 euro.

iLightning

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSteven