Blijf uit de buurt van Zwanen met jongen

Blijf uit de buurt van Zwanen met jongen

Fokelien Broekstra 417
Het voorjaar is inmiddels in volle gang en overal zie je jonge dieren. In de wei staan de lammetjes bij hun moeder, en jonge eendjes zwemmen vol liefde achter hun moeder aan. Zwanen hebben een beschermingsdrang. Als fotograaf moet je daarom uitkijken hoe dichtbij je komt.

Zwanen

Zwanen zijn prachtige dieren om te fotograferen. De mooie witte veren springen prachtig uit in de natuurlijke omgeving waarin de dieren leven.  Helaas zijn de dieren een stuk minder lief dan ze eruit zien. Als ze jongen hebben kunnen ze zelfs gevaarlijke zijn. Als ze jou als bedreiging zien vliegen ze je zonder pardon aan. Door het gewicht van de dieren en de krachtige snavel kan dit flink wat schade aanrichten.

Fotografie

Wij raden je aan om daarom op gepaste afstand te blijven en eerst te observeren hoe de beesten zich gedragen. Als je merkt dat ze hun eigen ding blijven doen, kan je een stapje dichterbij zetten. Blijf de beesten goed in de gaten houden. Maak op elke stap dat je dichterbij komt een foto. Je krijgt de vogel nooit twee keer in dezelfde positie.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien