Blijf jezelf uitdagen als fotograaf

Blijf jezelf uitdagen als fotograaf

Aäron Nasarany 781
Werken volgens een vast schema kan uiteindelijk leiden tot een dagelijkse sleur. Je leeft op automatisch piloot waardoor je nauwelijks bewust bent van de dagelijkse werkzaamheden. Jouw creatieve geest is nergens te bekennen waardoor je geen inspiratie hebt. Wat nu?

Inspiratieloos

Als fotograaf heb je van die dagen dat je niks op beeld kan krijgen. Alles mislukt en je hebt totaal geen inspiratie. YouTube heb je al afgestruind en verschillende magazines en websites ken je door en door. Soms kan een korte rustperiode ervoor zorgen dat jouw creatieve geest terug komt. Een andere handige tip is om thema’s te gebruiken voor de foto’s.

Lijnen

Overal om ons heen zien we lijnen. Denk hierbij aan de moderne bouwstijlen, symmetrische gebouwen en de snelwegen. Lijnen kunnen de kijker meenemen naar een bepaald onderwerp zoals de foto hieronder.

Dit mooie trapje stond al heel lang op mijn wensen lijst. Ik heb al veel trappen gefotografeerd voor mijn collectie, deze houten wenteltrap mocht zeker niet ontbreken! Foto is gemaakt door Marlou Nijpels. 

Thema’s

Er zijn natuurlijk allerlei andere soorten thema’s die je kunt gebruiken zoals bloemen, natuur, of de interactie tussen mensen. Een bepaald kleur kan ook een gevoel opwekken, denk bijvoorbeeld aan rood, de kleur van de liefde, of de witte kleur die je kan gebruiken om winter of kou uit te beelden. Door te fotograferen met één onderwerp kun je de foto's maken binnen het onderwerp dat je gekozen hebt. Hierdoor hoef jij je minder te focussen op het kiezen van een onderwerp en kun je meer tijd steken in het maken van de mooiste foto. Door verschillende thema’s te behandelen daag je jezelf uit om te groeien. Elk thema zorgt ervoor dat je als fotograaf continu wisselt van gedachten. Een winterse thema heeft een andere aanpak dan een thema met lijnen als onderwerp.

Deel jouw foto's in onze lezersgallery.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron

afbeelding van colourbex_88407

Super leuk dat jullie mijn foto als inspiratie gebruiken, dankjewel!