Binnen katten fotograferen

Binnen katten fotograferen

Senta Bemelman 442
Wanneer de regen met bakken uit de hemel stort, ga je liever niet met jouw camera op pad. Katten zijn perfecte modellen en zij houden even min van het regenachtige weer.

Glas

Druppels die de ruiten sieren vormen een mooie achtergrond voor jouw portretten. Maak close-ups en totaalshots. Zorg ervoor dat je een gevarieerd aantal foto’s maakt. Het is ook leuk om met een paraplu vanaf buiten jouw katten te fotograferen door het raam.

Sfeer

Op regenachtige dagen is vooral de donkere omgeving een sfeermaker op jouw foto. Accentueer het donker door zachte lichtbronnen als kaarsjes en kies voor momenten waarop je kat tegen een kussen of een andere kat aankruipt. Dit kan knusse foto’s opleveren.

Spontaan

Observeer je kat(ten) en probeer de activiteit vast te leggen. Momenten waarop ze actief bezig zijn met de buitenwereld leveren op het algemeen leukere foto’s op dan wanneer je alleen fotografeert wanneer de katten slapen.

Felicity Berkleef

Neem een voorbeeld aan  fotograaf Felicity Berkleef. Zij maakt intieme portretten van haar katten en doet dit voornamelijk op dagen met slecht weer. Volg haar via Facebook of Instagram.

 

 

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta