Bijzondere vraag van een 14-jarige startende fotograaf

Bijzondere vraag van een 14-jarige startende fotograaf

Fokelien Broekstra 329
Er zijn veel verschillende tutorials online te vinden over fotografie, maar deze sprong er voor ons vandaag wel uit. Het gaat over een brief van de veertienjarige Erin vraagt zich af wat voor Ted Forbes de belangrijkste les is dat hij van film en fotografie heeft geleerd.

Brief

Erin vertelt in zijn brief dat hij net zeven maanden aan het fotograferen is. Hij is dus net begonnen maar lijkt de slag al aardig te pakken hebben. De foto die hij meestuurt bij zijn brief ziet er scherp uit en het beeld is goed gekozen.

Antwoord

Ted Forbes geeft ook antwoord op de brief, hij vindt het bijzonder dat de jongen een handgeschreven brief heeft gemaakt. Dit komt tegenwoordig een stuk minder voor. De vraag beantwoorden is voor Ted een stuk lastiger, een veertienjarige staat in een heel ander punt in zijn leven dan hijzelf. Ted gaat toch de vraag beantwoorden, op een simpele laagdrempelige manier.

 

Zandloper

De uitleg van Ted Forbes begint met een zandloper. Hij grijpt in het filmpje meerdere malen terug naar zijn tekening. Hij legt uit dat je in het begin bovenaan de zandloper staat,  als je wat verder gaat met fotograferen kom je in de nek van de zandloper, je ontdekt hier nieuwe dingen en leert of fotografie bij je past.

Wij zijn benieuwd wat jullie belangrijkste ding is dat je hebt geleerd van het fotograferen.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien