Bijzondere foto: vis in kwal

Bijzondere foto: vis in kwal

Nadja Geskus 914
Australische fotograaf Tim Samuel is er in geslaagd om een wel heel bijzondere foto te maken. De once-in-a-lifetime beelden tonen een vis die vast zit in een kwal.

Vreemde vis

Terwijl hij aan het duiken was in Byron Bay, aan de noordkust van New South Wales, kwam fotograaf Tim Samuel wel een heel bijzonder tafereel tegen. Voor hem zwom een kwal, waar een vis in gevangen zat. Wat nog veel ongebruikelijker was, was dat de vis in staat was om te bepalen welke kant de kwal op zou gaan, volgens Tim Samuel. “Het was net een soort vreemde versie van een levende en ademende onderzeeër.”

Op de beelden lijkt het alsof de vis een enorme angst of verwarring uitstraalt. Gevangen in een kleine kwal-gevangenis. Samuel is al meer dan vijf jaar fotograaf, daarvoor was hij een surf-instructeur, maar in al zijn jaren in het water had hij nog nooit zoiets gezien.

Ongeluk?

Ian Tibbetts, een professor aan de Universiteit van Queensland legde uit dat ondanks de vis een nogal bezorgd gezicht lijkt te hebben, je niet kan bepalen of het een ongeluk is dat de vis daar is beland, of dat de vis juist gelukkig is in de kwal. Sommige rassen van vissen zoeken namelijk beschutting onder de tentakels van de kwallen. Het kan zijn dat de vis per ongeluk door is gezwommen en vast kwam te zitten, maar het is ook mogelijk dat hij bewust de kwal is ingezwommen. Hoe dan ook, het levert in elk geval een bijzonder beeld op.

Bijzondere foto: vis in kwal

Bijzondere foto: vis in kwal

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja