Bezuinig niet op je geheugenkaart

Bezuinig niet op je geheugenkaart

Fokelien Broekstra 496
Misschien ben je ze weleens tegengekomen in de supermarkt of bij een koopjesmarkt. De super goedkope geheugenkaarten met een flinke hoeveelheid aan MB’s. Het is aanlokkelijk om z’n goedkope geheugenkaart te kopen, maar kun je wel echt vertrouwen op deze kaarten?

Chinese merken

Er zijn via internet of op een markt vaak enorme aantallen aan geheugenkaarten te krijgen. Dit zijn vaak goedkopere merken die vanuit bijvoorbeeld China zijn geïmporteerd. Als jij als hobby fotografeert en het niet zo erg vindt dat er eens een foto verloren gaat, dan is het zeker de moeite waard om deze geheugenkaarten in je achterhoofd te houden als aanschaf. Hou er wel rekening mee, dat de geheugenkaarten van mindere kwaliteit zijn en dat je hier dus niet 100 procent op kan vertrouwen.

Fotowinkel

Ga voor een goed geheugenkaartje daarom gewoon naar een fotozaak. Een fotozaak garandeert jouw een goede kwaliteit geheugenkaart. Als er iets mee gebeurt binnen de garantieperiode kun je terug naar de winkel. Natuurlijk zijn ook deze geheugenkaarten niet onverwoestbaar. Voorzicht met de geheugenkaarten omgaan is daarom wel gewoon noodzakelijk.

Back up

Welke geheugenkaart je ook gebruikt, zorg dat je regelmatig back-upt, vooral als je een belangrijke opdracht hebt of een bijzonder onderwerp fotografeert. Hiermee voorkom je een enorme beelden verlies mocht er toch iets met je geheugenkaart gebeuren.  Sommige camera’s kunnen twee geheugenkaarten kwijt. Gebruik het tweede kaartje bijvoorbeeld om een back-up te maken.

Waar heb jij jouw geheugenkaarten gekocht?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien