Beweging in je portretten met een ventilator

Beweging in je portretten met een ventilator

Fokelien Broekstra 1089
Portretten van vrouwen: maak je een stilstaand beeld of probeer je beweging te creëren? Wij raden je aan eerst een ventilator te kopen voor je aan de shoot begint.

Ventilator

Ren niet gelijk naar de eerste de beste winkel die ventilatoren verkoopt. Een bureauventilator heeft niet voldoende kracht om haren te laten wapperen. De ventilator moet een hoop wind verplaatsen. Daarom is het handig één aan te schaffen die genoeg lucht verplaatst. Kijk dus serieus naar de doos welke windkracht hij kan verzorgen.

Storm

Wil je een stormeffect creëren? Dan is het de moeitewaard om te kijken naar een industriële ventilator. Deze hebben soms een doorsnee van een meter. Wat een flinke windverplaatsing kan veroorzaken. Pas wel op: Alles wat niet aan de grond is vastgeschroefd neemt de kracht van de ventilator mee. Wil je dus snel je studio opruimen. Dan is een enorm grote ventilator de moeite waard. Mocht je de ventilator gebruiken als opruimtechniek, haal dan wel eerst je kostbare spullen weg.

Studio ventilator 

Wil je het iets minder extreem aanpakken. Dan kun je in een fotowinkel  ook een speciale studioventilator krijgen. Deze hebben de mogelijkheid om haren te laten wapperen maar kan ook gebruikt worden om verkoeling te bieden op warme dagen. De kosten voor z'n ventilaror liggen op dit moment rond de 300 euro. 

Hoe zorg jij ervoor dat de haren van je model gaan wapperen?

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien