Beweeg voor de mooiste foto’s

Beweeg voor de mooiste foto’s

Fokelien Broekstra 348
Vaak zijn we ons hier niet van bewust, maar doen we het in ons onbewustheid toch: Bewegen! Soms kan je door jezelf een paar stappen te verplaatsen een nieuwe compositie creëren die je foto nog sterker maakt.

Bewegen

Regelmatig vergeten wij om te bewegen tijdens het fotograferen. We hebben de perfecte compositie voor ogen en maken vervolgens de foto. Soms kan een kleine beweging je foto nog beter aanvullen. Soms moet je een klein stukje de hoogte in, of juist door je knieën zakken. In sommige gevallen zijn een paar stappen verplaatsen al een aanvulling voor je foto. Hou je niet vast aan je eerste compositie, maak de foto en bekijk vervolgens wat voor mogelijkheden je nog meer hebt. Je zult merken dat je hierdoor meer leert en ook nieuwe composities gaat zien.

Dieren

Natuurlijk kan je alleen bewegen als je stilstaande beelden, zoals gebouwen gaat fotograferen. Je moet bij dieren en andere bewegende voorwerpen al eerder hebben bepaald wat de beste hoek is. Soms kan het bij wildlife fotografie handig zijn om een dag eerder op pad te gaan om de beste locatie te ontdekken. Je hebt in dit geval op voorhand al bepaald wat de beste compositie is.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien