Betoverend: fotoboek ‘Wonderland’ door Kristy Mitchell

Betoverend: fotoboek ‘Wonderland’ door Kristy Mitchell

Senta Bemelman 1650
Fotoboeken zijn een enorme inspiratiebron. Houd je van magische plaatjes? Dan is het fotoboek ‘Wonderland’ van Britse fotograaf Kristy Mitchell een aanrader!

De portretten van Kristy Mitchell zijn bewonderingswaardig. In het boek laat zij zien wat ze in haar mars heeft op het gebied van fine-art fotografie. Zij maakte alle foto’s in de omgeving rondom haar huis is Engeland. Van origine is Kristy Mitchell fashion-ontwerper, maar sinds 2008 pakte zij haar liefde voor fotografie weer op. Wat resulteerde in haar fotoboek ‘Wonderland’ dat in november 2014 was gerealiseerd.

Wonderland

Kristy wijdde het boek aan haar overleden moeder. De emotionele lading wilde de fotograaf terug laten komen op haar foto’s en dit is haar zeker gelukt! In 2011 liet zij de modewereld achter zich en focuste zich volledig op fine-art fotografie.

Emotionele connectie

Wat de portretten van Kristy special maakt is de emotionele connectie die je met het model hebt. In 2009 begon de fotograaf met het fotoproject als rouwverwerking. Het duurde 5,5 jaar voordat het boek een feit was. Van de gezichtsuitdrukking van het model tot de kleding en de setting, alle details op de foto’s zijn weloverwogen en in overeenstemming. Krisy heeft bovendien de kostuums zelf gemaakt. Het is inspirerend om te zie hoe de fotograaf pijn en verdriet gebruikt als inspiratiebron voor haar foto’s. Een emotionele connectie kan een foto interessant en pakkend maken.

Bekijk hieronder enkele foto’s. 


Het boek kan voor omgerekend €103,21 in de onlinewinkel van haar website worden besteld.
 

Foto's: Kristy Mitchell
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta