Betere selfies met de Sony Xperia XA Ultra

Betere selfies met de Sony Xperia XA Ultra

Nadja Geskus 510
Sony brengt deze zomer een nieuwe smartphone uit; de Xperia XA Ultra. De nieuwe smartphone bevat een goede frontcamera, waarmee Sony zich wil richten op selfie-makende mensen.

Verbetering in frontcamera

De Xperia XA Ultra bevat camera’s met een vrij behoorlijk aantal megapixels. De frontcamera is een 16MP camera en aan de achterzijde bevat de smartphone een grote 21.5MP camera. In vergelijking met de iPhone 6s en Samsung Galaxy S7, die een frontcamera van 5MP bevatten en een 12MP camera aan de achterzijde bevatten, is dit behoorlijk wat meer. Beide camera’s bevatten beeldstabilisatie. De Xperia XA Ultra is, na de nieuwe smartphone van HTC, de tweede smartphone die dit jaar uit wordt gebracht met beeldstabilisatie in de frontcamera. De frontcamera bevat een eigen flitser, die erg handig is als je in een donkere kroeg toch heel graag een selfie wil maken.

Sony Xperia XA Ultra

De nieuwe smartphone van Sony bevat een 6”-lcd scherm, met een resolutie van 1920x1080 pixels. Toch is de smartphone niet veel groter dan een 5,5”-smartphone, dit komt door de kleine bezels. De behuizing is 164,2x79,4 mm, wat betekend dat zo’n 76 procent van de voorkant bestaat uit het scherm.

De fabrikant beweert dat de accuduur zo’n twee dagen is, ondanks dat de accu kleiner is dan de meeste andere smartphones. Sony zegt ook dat de accu, na vele malen laden, nog steeds gewoon goed blijft opladen. De accu schijnt minder snel achteruit te gaan. De opslag heeft een capaciteit van 16 GB, waarvan 11GB te gebruiken is voor gebruikers. De verwachting is dat de smartphone in juli wordt uitgebracht in Nederland.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja