Betere portretfoto’s op locatie met een doek (video)

Betere portretfoto’s op locatie met een doek (video)

Senta Bemelman 457
Wil je op locatie een mooie portretfoto schieten, maar kun je geen geschikte achtergrond vinden? Neem een doek mee voor een leuke foto!

Vind je het fantastisch om op straat portretten te maken, lees dan snel verder. Soms kun je een creatieve blokkade hebben, wanneer je een oninteressante omgeving hebt. Dit kun je gemakkelijk verhelpen met behulp van een doek met print. Lees ook hoe je interessante onderwerpen in dezelfde omgeving ontdekt met behulp van een leuke fotografie-opdracht.

Assistent

Bij deze tip heb je wel een assistent nodig die het doek achter je model houdt. Kies een mooie, opvallende kleur of print. Dit geeft laat de foto opleven. Je kunt ook een egale kleur nemen voor een rustig portret met volledig focus op het model. Maak een mediumshot of een close-up en gebruik weinig scherptediepte om de achtergrond mooi onscherp te krijgen. Dit krijg je voor elkaar door een groot diafragma te gebruiken van bijvoorbeeld f/1.8 of f/4. In de onderstaande video zie je hoe je de doek gebruikt voor mooie portretfoto’s!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta