Betere landschapsfoto’s binnen 3 minuten

Betere landschapsfoto’s binnen 3 minuten

Senta Bemelman 1832
Begin jij net met landschapsfotografie, mis deze handige tips niet. Binnen slechts drie minuten ben je een stuk wijzer!

De kracht van landschapsfoto’s zitten niet enkel in het landschap dat je fotografeert, maar ook de manier waarop. De camera-instellingen die je gebruikt, of het perspectief waaruit je fotografeert, kan namelijk veel invloed op het eindresultaat hebben. Ook de compositie is een belangrijk onderdeel van een goede landschapsfoto. Bij compositie let je erop hoe elementen samenkomen in beeld en waar welk onderdeel in de foto komt.

Video

Je kunt op veel andere manieren mooie landshapsfoto’s maken. In deze video zie je hoe je in de praktijk betere foto’s maakt. Kijk voor meer interessante videotutorials op het YouTube-kanaal van Benjamin Jaworskyj.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van sgovaer1_93747

Leerrijke uitleg, kort en bondig.