Betere foto’s maken in je eigen keuken

Betere foto’s maken in je eigen keuken

Senta Bemelman 399
Voor menig mens staat de keuken bekend om maaltijden te bereiden. Maar als fotograaf kun je hier ook perfecte fotografie-gereedschappen treffen. Kijk met nieuwe ogen rond in de keuken!

Fotografie-hacks of leuke DIY-opdrachten zijn een leuke manier om je te ontwikkelen als fotograaf. Voor het uitvoeren ervan moet je vaak specifieke spullen in huis halen. Maar voor leuke fotografie-hacks kun je ook met huis-tuin- en keukenmiddelen al leuk aan de slag.

Functioneel

Laat de oorspronkelijke functie van voorwerpen los. Gebruik bijzettafeltjes met stapels boeken erop als statief en reflecteer flitslicht door middel van een bakblik. Probeer op een creatieve manier licht te weerkaatsen en houd diverse keukengereedschappen of producten naast, achter, of voor de flitser.  

Creatief

Probeer ook in vormen te denken. Wikkel bijvoorbeeld zilverfolie om een bakplaat uit de oven en je plak dit vast met tape  Zet dit vervolgens op een tafeltje of ondersteun de bakplaat op het aanrecht door een pan erachter te plaatsen. Hierdoor heb je ineens een mooi reflectiescherm en tover je een deel van het aanrecht om tot een mini-fotostudio.

Foodfotografie

Door een deel van de keuken ook in beeld te brengen kun je mooie foodfoto’s krijgen. Experimenteer met kleuren en neem bijvoorbeeld een houten stomp voor een natuurlijke sfeer op de foto. Bekijk nog meer praktische tips en voorbeelden in de onderstaande video. Dit kan natuurlijk ook gewoon met jouw smartphone.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta