Beter worden in straatfotografie

Beter worden in straatfotografie

Aäron Nasarany 404
Heb jij je al eens verdiept in straatfotografie? Of ben je van plan dit binnenkort te doen? Dan is dit artikel wat voor jou! Wij geven je een aantal handige tips over hoe je te werk kan gaan bij straatfotografie.

Gebaren

Compositie en emotie zijn twee enorm belangrijke ingrediënten in de wereld van straatfotografie. Beginnende straatfotografen maken regelmatig kiekjes van mensen die lopen op straat. Om de kijker te raken, is het belangrijk om emotie in een foto vast te leggen. In straatfotografie zou je bijvoorbeeld denken aan een zakenman die zijn vrouw omhelst na een lange werkdag of een kind dat dolgelukkig is met zijn gekregen ijsje.

Details

De drukke winkelstraten van Amsterdam zijn geschikt voor straatfotografen. Er gebeurt van alles. Maar het is ook belangrijk om je te concentreren op de details. Het concentreren op details is voor de kijker ideaal. De aandacht wordt gefocust op een bepaald onderwerp. Less is more.

Verwijder geen foto’s binnen enkele minuten

Op straat gebeurt van alles. Talloze mensen met elk hun doel waarna ze op weg zijn, levensverhaal en achtergrond. Soms kan het voorkomen dat iets perfect getimed is. Gooi daarom nooit foto’s weg, voordat je ze uitvoerig heb bekeken. Het kan namelijk voorkomen dat er iets op de foto voorkomt, dat interessant is voor de kijker. In dit artikel vindt je bijvoorbeeld de 25 perfect getimede foto’s op straat.

Check de video hieronder voor meer aanvullende tips!

 

 

Maak jij de straten al onveilig met jouw camera? Deel jouw mooiste foto’s in de lezersgallery

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron