Berg je geheugenkaarten netjes op

Berg je geheugenkaarten netjes op

Fokelien Broekstra 394
Je kent het wel, je hebt een geweldige dag gehad waarop je bergen met foto’s hebt gemaakt, maar je hebt niet direct tijd om ze op je computer te zetten en netjes op te slaan. Toch is dit essentieel en erg belangrijk om hier niet te lang mee te wachten. Voor je het weet vergeet je de foto’s met alle gevolgen van dien.

Impact op het kaartje

Als jouw geheugenkaart continu door je tas zweeft, ben je ze vast regelmatig kwijt. Het zoeken naar een kaartje duurt langer en je weet niet wat er met het kaartje onder in je tas is gebeurd. Misschien heb je er eens een cameradop opgegooid, je camera er iets te hard opgelegd of een lens bovenop geplaatst. De kaartjes zijn zeer kwetsbaar. Je weet dus niet of ze al deze activiteiten kunnen overleven.

Opbergen

De meeste cameratassen hebben daarom een speciaal opbergvakje voor geheugenkaartjes. Hierdoor weet je precies waar jij een geheugenkaart terug kunt vinden en weet je zeker dat geen rare dingen met het kaartje zijn gebeurd.

Broekzak

Sommige mensen bewaren geheugenkaarten in hun broekzak. Een handige plek om er snel en gemakkelijk bij te kunnen. Maar als je ’s avonds je broek in de was gooit is er de mogelijkheid dat jij je geheugenkaart vergeet uit je broek te halen, hij draait mee met een wasje, met als grote kans dat hij het niet meer doet en jij al je beelden kwijt bent. Daarom raden wij je aan de geheugenkaarten in een opvallend mapje op te bergen of op een vaste plaats in je tas. Hierdoor kunnen er geen ongelukjes gebeuren.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien