Beregend raam portret creëren in de studio

Beregend raam portret creëren in de studio

Fokelien Broekstra 961
Een beregend raam portret creëren op een mooie zonnige dag kan best lastig zijn. Een raam natspuiten is een optie. Maar door de zon zal dit weinig tot geen effect hebben. In dit artikel word jou daarom uitgelegd hoe je het beregende raam portret kan nabootsen in de studio.

Verlichting

Het belangrijkste aspect om een overtuigende foto te maken is het licht dat je gebruikt. Met behulp van een softbox op zijn flitser zorgt hij ervoor dat het licht van een bewolkte dag nagebootst wordt. Het beste is om een zo groot mogelijke softbox te gebruiken, hoe groter de softbox is, hoe meer het licht verspreid wordt.

Nep glas

Omdat het risico van het gebruik van glas vrij groot is, is het handig om van een alternatief te gebruiken. Perspex is hiervoor een mooie vervanging, dit is een stuk minder breekbaar en steviger dan glas. Om de stormachtige dag na te bootsen kun je een donkere achtergrond gebruiken om het duister van een winterdag na te bootsen.

Regen nabootsen

Vervolgens kun je nog regen nabootsen door gebruik te maken van een plantenspuit. Door de plantenspuit kun je op een subtiele manier de druppels over het oppervlak verspreiden. Je kunt hierbij zelf beslissen hoeveel regendruppels je op het glas wil hebben.

Tutorial

Gavin Hoey maakte van de regenachtige dag in de studio creëren een handige tutorial waarin elke stap gedetailleerd wordt uitgelegd. Bekijk de tutorial om meer over het onderwerp te weten te komen.


 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien