Benro iTrip IT25 review - veelzijdig reisstatief

Benro iTrip IT25 review - veelzijdig reisstatief

Thomas 1186
Met de Benro iTrip IT25 beschik je eigenlijk over een volwaardig aluminium statief dat niet per se beperkt is tot gebruik tijdens je vakantie. Met een gewicht van 1,6 kilo is het statief goed te tillen en eenmaal opgevouwen komt hij amper boven de veertig centimeter uit.

De Benro iTrip IT25 is heerlijk klein en handzaam. Met de poten en middenkolom uitgeschoven kom je uit op anderhalve meter. Voor de gemiddelde Nederlander betekent dit dat je wel een stukje voorover moet buigen om te fotograferen. Als je camera een uitklapschermpje heeft is dat geen bezwaar.

Benro iTrip IT25: stevig en veelzijdig

De Benro iTrip IT25 kan tot zes kilo aan apparatuur dragen, wat betekent dat de meeste combinaties van camera's en lenzen geen probleem zullen opleveren voor het statief. Pas als je grote telelenzen wilt gebruiken, is het aan te raden om een sterker statief te zoeken. Helaas zijn de poten niet uitgerust met 'spikes', waarmee je statieven in zachte grond kunt vastprikken. Het statief is dus beter geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden.

Prettig is dat je één van de poten kunt losschroeven en vervolgens kunt gebruiken als monopod. Handig als je op stap wilt zonder het hele statief mee te dragen.

Statiefkop met balhoofd

De statiefkop met balhoofd is makkelijk te bedienen: met een enkele knop kun je je camera muurvast zetten, waardoor je je volledig op de compositie kunt focussen. Onderweg kun je het statief vervoeren in de bijgeleverde draagtas of aan je tas hangen, als die over een statiefhouder beschikt.

Conclusie

Benro zet met de iTrip IT25 een degelijk reisstatief neer met een uitstekende prijskwaliteitverhouding. Vooral wanneer je reist, zal het compacte, lichte statief goed van pas komen bij het vastleggen van bijvoorbeeld landschappen. Ook bij weinig licht zorgt de extra stabiliteit van de stabiele statiefkop ervoor dat je scherpe, sfeervolle foto's kunt maken.

Prijs: €149,-
Info: www.benro.nl

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas