BenQ komt met nieuwe GH200 voor de moderne vrouw

Jasper van Bladel 1529
BenQ komt met een nieuwe compactcamera. De GH200 heeft een 14,1-megapixelsensor, 22 scène-modi en optische beeldstabilisatie. Het merk zegt dat de nieuwe handzame en stijlvolle camera perfect is voor de moderne vrouw.

De GH200 is de nieuwste toevoeging aan de GH-serie van het Taiwanese elektronicamerk. Het is een compactcamera, voorzien van een 14,1-megapixelsensor met optische beeldstabilisatie. Die zorgt ervoor dat je resultaten minder snel bewogen zullen zijn. Ook als je gaat inzoomen, want dat kan met de GH200. De lens die begint bij 24mm groothoek heeft 12,5x optische zoom. De BenQ heeft 'auto tracking AF', waardoor je bewegende objecten kunt volgen.


De nieuwe BenQ GH200

MagiQ-filter

Je foto's kun je terugkijken op een 2,7-inchscherm. Die foto's kun je volgens BenQ met de nieuwe GH200 ook nog voorzien van een persoonlijke tint, door het MagiQ-filter. Met dat filter krijgen je foto's meer kleur en contrast, waardoor je volgens het merk elke gewone scène om kunt toveren in een surrealistisch kunstwerk. Het filter voegt een soort HDR-effect toe.

Simple-modus

Als je geen zin hebt in allerlei ingewikkelde instellingen heeft de GH200 een simple-modus. De naam zegt het al, als je in deze modus fotografeert doet de camera al het werk zelf. Handig als je nog niet geheel bekend bent met de mogelijkheden van digitale camera's.

Dan is er ook nog de silent-modus. Die schakelt de verschillende geluidjes van de camera uit. Ook zorgt die modus ervoor dat de flits niet gebruikt wordt. Handig voor in musea waar flitsen verboden is.


Als moderne vrouw wil je natuurlijk een roze camera. Gelukkig hebben ze daar bij BenQ aan gedacht.

Macro-functie

Met de nieuwe BenQ kun je ook macrofoto's maken. De 1-cm super macro-functie geeft je de mogelijkheid om objecten op 1 cm afstand te fotograferen.

Volgens BenQ is hun nieuwe compactcamera stijlvol, handzaam en ideaal voor de moderne vrouw in de huidige samenleving. De GH200 kost 129 euro.