BenQ GH700 met 21x optische zoom

Jasper van Bladel 1507
BenQ brengt de veelzijdige GH700 met 16 megapixel, 21x zoom en full-HD video. Volgens de fabrikant is het de ideale camera voor het fotograferen in slechte lichtomstandigheden.

De camera is volgens BenQ erg geschikt voor fotografie met weinig omgevingslicht. De bsi-cmos sensor is door een speciale techniek extra lichtgevoelig en ook kan de camera verschillende foto's combineren tot één HDR-foto. De camera maakt dan van drie verschillende foto's één uiteindelijke foto, die een beter contrast en meer helderheid toont. Handig in situaties met veel contrast.


De nieuwe BenQ GH700

Zoom

De GH700 heeft maar liefst 21x optische zoom, waarmee je onderwerpen dichterbij kunt halen. Ook als je onderwerp heel dichtbij is kun je met de nieuwe BenQ GH700 uit de voeten, er zit namelijk een macrofunctie op de camera waarbij je tot op 1cm van je onderwerp foto's kunt nemen.

Filmen

Filmen kan ook met de BenQ, in 1080p full-HD. Een stereomicrofoon zit ingebouwd. Je opgenomen video kun je met de GH700 meteen in de camera bewerken op het drie inch grote display.


De achterkant van de GH700 met het 3-inchscherm

Handig is het feit dat je tijdens het filmen ook gewoon kunt blijven fotograferen. Op die manier mis je nooit een foto.

De BenQ GH700 is te koop voor 199 euro.