Belichting bij fitnessmodellen

Belichting bij fitnessmodellen

Aäron Nasarany 481
Perfecte belichting is compleet afhankelijk van het soort beeld wat je wilt creëren. Wil je een dramatisch beeld dan moet je jouw lichtopstelling veranderen ten opzichte van een portretfoto voor zakelijk gebruik. Maar hoe pas je belichting toe als het gaat om fitness modellen?

Belichting

Het soort belichting kan het beeld versterken of verzwakken. Licht is noodzakelijk om een goede foto te maken. Als er weinig licht is passen we de instellingen in onze camera aan, zodat er alsnog een goed beeld creërt. Je kan bijvoorbeeld je ISO-waarde omhoog brengen, de sluitertijd of het diafragma aanpassen. 

Licht

Bij fotografie krijg je te maken met verschillende soorten licht en belichting. Liefhebbers van natuurlijk licht zijn over het algemeen buiten te vinden. Als je voornamelijk binnen fotografeert dan krijg je vaak te maken met kunstmatig licht zoals TL-buizen. Zorg er wel voor dat je dan de witbalans aanpast. Achteraf kun je dit ook aanpassen, mits je in RAW schiet.

Fitness

Perfecte belichting is afhankelijk van het soort beeld wat je wilt hebben. Bij fitness modellen wil je bijvoorbeeld de spiermassa duidelijk in beeld hebben. Maar hoe pak je dat als fotograaf aan? In de video hieronder krijg vertelt Marc Harmon hoe je dit het beste kunt aanpakken.

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron