Bekijk de Kinderpostzegels ontworpen door Anton Corbijn

Ymke Frijters 1251
De kinderpostzegels van dit jaar zijn ontworpen door fotograaf Anton Corbijn, in het thema 'laat kinderen leren'. Op de postzegels staan drie Ethiopische kinderen afgebeeld, zowel op school als aan het werk. Vanaf 25 september gaan basisschoolkinderen langs de deuren om ze te verkopen voor het goede doel. Bekijk ze alvast hieronder!


De kinderpostzegels met de foto's van Anton Corbijn

'Laat kinderen leren'

Ieder jaar heeft de Kinderpostzegelactie een ander thema. Het thema van 2013 is 'Laat kinderen leren'. In maart bezocht Anton Corbijn een onderwijsproject in Ethiopië om de kinderen te fotograferen. Op het vel postzegels staan foto's van drie kinderen die onderwijs volgen en daarnaast nog moeten werken. Hij fotografeerde ze zowel op school als tijdens het werk en zette de foto's tegenover elkaar om het contrast te laten zien.


Anton Corbijn

Anton Corbijn

Anton Corbijn is vooral bekend door zijn foto's van bekende artiesten. Hij maakte ook verschillende platenhoezen voor bands als U2, The Rolling Stones, Metallica en Blof. Daarnaast is hij grafisch ontwerper, filmmaker en regisseur voor videoclips.

Corbijn: 'De korte reis naar Ethiopië was om meerdere redenen onvergetelijk, maar het idee om elk kind de kans te geven haar of zijn potentieel te vinden, te onderzoeken en te verwezenlijken is zeer waardevol. Als deze reis daartoe iets heeft kunnen bijdragen maakt het de trip ook in dat opzicht voor mij geslaagd.'

Opbrengst

Met de opbrengst van de Kinderpostzegels wil de stichting zorgen voor goed onderwijs voor kinderen in binnen- en buitenland. Van elke verkochte postzegel gaat 30 cent naar dit soort projecten. Vanaf woensdag 25 september gaan kinderen van groep zeven en acht langs de deuren om kinderpostzegels, kaarten en kinderpleisters te verkopen voor het goede doel.

In het filmpje hieronder vertelt één van de gefotografeerde kinderen uit Ethiopië uit waarom het zo belangrijk is dat er scholen worden gebouwd in haar land.

afbeelding van Ymke Frijters
Door:

| Redacteur

Bekijk alle artikelen van