Bekende bezienswaardigheden met een unieke twist

Bekende bezienswaardigheden met een unieke twist

Aäron Nasarany 256
Als reisfotograaf kom je op de meest bijzondere plekken op aarde. Veel bekende toeristische trekpleisters heb je misschien al bezocht. Maar hoe maak je een ander soort foto van de locatie dan alle andere 100.000 toeristen?

De fotograaf

Oliver Curtis een professioneel fotograaf uit het Verenigd Koninkrijk. Curtis heeft een fotografie opleiding gevolgd aan de Filton Technical College in Bristol om vervolgens een studie te volgen over film en televisie aan de London College of Printing. Sindsdien heeft Curtis de camera niet meer losgelaten.

Het project

Fotograaf Oliver Curtis was verbaasd over de hoeveelheid mensen bij toeristische trekpleisters. Toeristen die bijna allemaal dezelfde foto maken als alle andere fotografen. Het begon voor Oliver allemaal met een bezoek aan de piramiden van Gizeh. Hij stond voor de piramides en keek achterom. Hij was verbaasd hoe mooi het uitzicht was. Tegelijkertijd was het raar, omdat Curtis met zijn rug tegen een van de wereldwonderen stond. Dit was het startteken van zijn project: Volte Face.
In een vier jaar durende reis heeft Curtis bezienswaardigheden gefotografeerd met een unieke twist. Bekijk een aantal foto’s hieronder!

Mao Mausoleum, Beijing, China

Taj Mahal, Agra, India

Stonehenge, Amesbury, UK

Christ the Redeemer, Rio de Janeiro, Brazil

Foto’s zijn gemaakt door Oliver Curtis. Meer van zijn werk kun je vinden op zijn website of neem een kijkje op zijn Twitter.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron