Beginnen met ondernemen: online portfolio

Beginnen met ondernemen: online portfolio

Aäron Nasarany 359
Fotografie kan een hobby zijn, maar kan ook jouw bron van inkomsten zijn. Hoe tof zou het zijn om van je hobby je werk te maken? Dan hoef je in principe nooit meer te werken. Om dat in goede banen te leiden hebben wij voor jou aantal tips hoe je je online kunt profileren als fotograaf.

Digitalisatie

Wij herinneren ons nog een video van een aantal jaar geleden waar men werd geïnterviewd en de vraag werd gesteld of zij een mobiele telefoon nodig hadden. Iedereen die gevraagd werd zei volmondig 'nee', en kijk ze nu!
De situatie van nu laat een totaal ander beeld zien. De smartphones zijn een onderdeel geworden van ons leven. Er is zelfs een heuse smartphone verslaving ontstaan. We hebben continu de drang om op onze telefoons te kijken om op de hoogte te worden gehouden van het laatste nieuws. De online wereld heeft een grote invloed op ons. We appen vaker en een verjaardagskaart schrijven is verleden tijd, want we sturen wel een appje. 

Online wereld als fotograaf

Als fotograaf is het ook belangrijk om in te spelen op de digitalisering. Gebruik maken van social media is natuurlijk voor de hand liggend, maar het hebben van een eigen website is even belangrijk of misschien wel belangrijker. Het kiezen van een domeinnaam + webhosting kan een pittige klus zijn. Daarom heeft fotograaf Joe Edelman een handige video voor ons. Bekijk de video hieronder!

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron